Network Menu

Styrelsen 2017

Ingela Pihl – Ordförande

Ingela

Under en längre tid hade jag och min sambo pratat om att vi någon gång ville flytta utomlands en period. Utan att ha en plan för hur det skulle gå till, så dök möjligheten plötsligt upp under våren 2015 då min sambo fick ett jobberbjudande i Chicago. I september gick flytten för oss och tonårsbarnen från Sollentuna, Stockholm till Lakeview, Chicago.

Jag kände till SWEA som organisation redan innan flytten, bland annat via andra väninnor som i perioder bott utomlands. För mig var det därför naturligt att ta kontakt med SWEA på plats och efter bara några veckor så hade jag träffat ett stort gäng kvinnor i olika sammanhang – och jag kände mig väldigt välkommen och omhändertagen! När jag sedan fick frågan om jag ville bli ordförande, så kändes det helt naturligt att engagera mig mer i organisationen och arbeta för att främja den härliga gemenskap som jag mött som nykomling i Chicago.

Jag har en bakgrund inom IT-branschen där jag framförallt arbetat som projektledare i olika företag under drygt 15 år. När vi lämnade Stockholm arbetade jag som konsultchef på SuperOffice Sweden, ett norskt programvaruföretag som utvecklar och säljer system för sälj-, marknadsförings- och supportpersonal i alla branscher. Jag har erfarenhet av arbete i en internationell miljö, både från många år på SuperOffice, som agerar framförallt på den Europeiska marknaden, men även från mitt första jobb på Jordbruksverket då jag arbetade mycket på Kommissionen i Bryssel.

Mina stora intressen är segling, skidåkning (både på längden och utför), golf, friluftsliv, idrott och resor. Även gymmet får ett besök några gånger i veckan och böcker och stickning ägnar jag mig åt i perioder beroende på säsong.
Vi ses i SWEA!

chicago(Replace this parenthesis with the @ sign)swea.org

Veronica Strandell – Vice Ordförande samt redaktör för SWEA-bladet

Veronica

Veronica flyttade från Stockholm till Kansas City år 2000 och har bott i Chicago sedan 2012. Hon är grafisk designer i grunden, men vidareutbildade sig till inredningsdesigner under de första åren i USA. Under årens lopp har hon jobbat inom köksdesign och gör CAD ritningar, detta blandar hon med uppdrag inom grafisk design.

I nuläget frilansar hon hemifrån och har därmed även gott om tid att ta hand om sina döttrar (’06/’07), måla möbler, pyssla, renovera och ta hand om hushåll och gräsmatta.

Veronica satt i programgruppen under 2014 och vice ordförande under 2015 där hon fortsätter sitt andra år. Sedan 2014 är hon även redaktör och formgivare för SWEA-bladet.

sweachicagoredaktionen(Replace this parenthesis with the @ sign)gmail.com

Annika Bereflod – Sekreterare

Annica

Annica flyttade från Stockholm till Chicago 2010, bodde sedan ett år i Washington DC, men är sedan 2014 tillbaka i Chicago igen.

Första tiden i USA jobbade Annica som barnflicka och läste kurser på distans inom bland annat marknadsföring av varor och tjänster, företagsekonomi, projektledning och informationsteknik. Hon har jobbat på The Sweden Shop och restaurangen Tre Kronor men sedan sommaren 2015 jobbar hon på inRiver som marknadsföringskoordinator och ansvarar bland annat för eventplanering.

Annica älskar att laga mat & baka och tränar mer än gärna, ofta tillsammans med sin man.

Hon är en bra tillgång i styrelsen då hon är väldigt företagsam och håller ordning och reda. Hon har suttit i programgruppen under 2015 och tar nu över rollen som sekreterare.

sweachicagosekreterare(Replace this parenthesis with the @ sign)gmail.com

Malin Gunneberg – Kassör

Malin

Malin flyttade från Uppsala till Chicago i januari 2012. Hon har även bott och arbetat två år i Tjeckien.

Hon är civilekonom från Handelshögskolan i Göteborg. Hon har arbetat på Pharmacia Upjohn som sedemera blev Abbot där hon senare fick erbjudande om en tjänst som Controller på Abbott här i Chicago.

Malin ägnar gärna fritiden åt att träna då hon ofta tävlar i Triatlon, men gillar dessutom att resa, uppleva nya saker och platser.

Malin satt i programgruppen mellan 2013-2015. Under 2015 tog hon över kassörsrollen då sittande kassören flyttade.

sweachicagokassor(Replace this parenthesis with the @ sign)gmail.com

Lena Hanson – Medlemsansvarig

Lena

Lena flyttade från Bromma i Stockholm till Antioch, norr om Chicago, sommaren 2014.

Hon är utbildad civilekonom och har länge arbetat med utbildning. Hon kommer närmast från en tjänst som studierektor för Masterprogrammet i bioentreprenörskap på Karolinska Institutet där hon bland annat arbetade med studentrekrytering, strategisk utveckling och undervisning de senaste sex åren.

Med sin man och tre barn (‘11/’07/’04) gillar Lena att spendera fritiden med matlagning, på hästryggen och tillsammans med goda vänner.

Lena hoppade in i programgruppen under hösten men tycker nu att posten som medlemsansvarig känns spännande då det är en viktig roll för SWEA som organisation.

sweachicagomedlemsansvarig(Replace this parenthesis with the @ sign)gmail.com

Holly Johansson – Annons & PR Ansvarig

Holly Johansson

Holly flyttade till Chicago tillsammans med hennes man Magnus sommaren 2016. Dessförinnan bodde hon i Wisconsin och före det i Gällivare, där hennes man är född och uppvuxen.

Hon har en examen i kommunikation, spanska och journalistik från University of Minnesota. Under tiden i Sverige arbetade Holly som kommunikatör för gruvbolaget LKAB. Idag jobbar hon som filantropi koordinator för The Nature Conservancy i Chicago.

På fritiden gillar hon att resa, läsa och umgås med vänner, familj, sina katter och Magnus.

PROGRAMGRUPPEN

sweachicagoprogram(Replace this parenthesis with the @ sign)gmail.com

Marit Bohbot – Program

Marit

Marit kommer från Linköping och har bott i USA sen 1993. Först Chicago, sedan Florida i 13 år, och tillbaka i Chicago igen sedan 2013.

Hon är marknadschef för Italienska smyckefirman Buccellati. Tidigare verkade hon som vicekonsul för södra Florida, ett spännande uppdrag med ständig kontakt med ambassaden, svenska myndigheter och svenskkolonin.

Med sin man och två döttrar (‘02/’10) spenderar hon gärna fritiden genom att paddla och cykla.

Marit är aktiv inom Svenska Skolan och Swedish American Museum samt ett antal välgörenhets organisationer. Hon har suttit i programgruppen under 2015 och fortsätter nu sitt andra år.

Anna Lemhag – Program

Anna Lemhag

 

Anna är uppvuxen i Saxtorp utanför Landskrona. Numera bor hon med sin man Tor, dotter Alice 2 år och hund Soja i Chicago. Anna tycker om att vara ute i naturen men allra helst på en hästrygg.

 Ida Berglund – Program

ida-berglund

Ida flyttade till Chicago 2015 efter fem år i Florida. Dessförinnan bodde hon i Stockholm men är ursprungligen från Falun. Ida bor i West Loop men pendlar varje dag till Evanston där hon arbetar som forskningsingenjör på QuesTek, ett litet men globalt ledande teknikföretag inom materialdesign. Hon reser ofta och gärna, både inom jobbet och privat, där storstäder toppar listan över favoritplatser.

Med ett stort intresse för bakning och god mat, och självutnämnd ”foodie”, hjälper hon gärna till med kulinariska aktiviteter, och är sedan 2016 ny i programgruppen.

Anna-Sofia Jackson – Program

anna-sofia-jackson

Anna-Sofia är född och uppvuxen i Örebro. Mellan år 2009 och 2016 var hon bosatt i Stockholm. Hon träffade sin man i Stockholm 2014 och våren 2016 flyttade hon till Chicago.Hon avslutar nu sin master inom hållbar energiteknik på KTH och förväntas bli färdigutbildad civilingenjör under 2016. Under sin studietid engagerade hon sig i student-rekryterande aktiviter då hon jobbade som studentambassadör för KTH. Hon älskar att vara tillsammans med sin man, hund, familj och goda vänner. Hennes intressen förutom teknik är matlagning och bakning. Andra favoritsysselsättningar är konst, musik, inredning, mode och skönhet.

Anna-Sofia gick med i styrelsen under hösten 2016 och ser fram emot att vara delaktig i programgruppen och forma aktiviteterna inom SWEA.

Lena Quist – Program

lena-quist

Jag är född i Göteborg och har bott i USA sedan 2007. Min man kommer från Erie PA, där vi bodde i sex år innan flytten gick till Chicago 2013. Vi ser fram emot att slå ner rötter i denna härliga stad och har precis köpt en bostad i Lincoln Park.

Jag har en examen i beteendevetenskap från Sverige, men har de senaste nio åren arbetat inom retail management. För närvarande är jag dock hemmamamma till var ettåriga son. På lediga stunder besöker min man och jag gärna någon av Chicagos alla craft breweries eller coffeeshops.

Min första tid i Chicago arbetade jag som voluntär i butiken pa Swedish American museum. Det var även där som jag för första gången kom i kontakt med SWEA. Jag ser fram emot att engagera mig i SWEAs programgrupp under det kommande året!

Anne Weidemanis – Program

anne-weidemanis-magi

Anne har bott i USA i drygt 15 år och bor sedan 2012 i norra Chicago tillsammans med man och tre barn (födda 05, 05 och 08.)

Hon har doktorerat i marknadsföring vid Handelshögskolan i Stockholm och har under åren i USA undervisat på olika universitet. Sedan flytten till Chicago har hon en tjänst på University of Illinois at Chicago (UIC) där hon trivs väldigt bra, inte minst på grund av den internationella miljön med studenter och kollegor från hela världen.

På fritiden är det fullt upp med barnens aktiviteter. När tiden räcker till sjunger hon också i den svenska sånggruppen Merula.

Anna Engström – Webbansvarig

Anna

Anna lämnade Täby i Stockholm år 2000 för att flytta till Tyskland. Fyra år senare gick flytten till New York och ytterligare fyra år senare hamnade hon här i Chicago 2008.

Anna jobbade under många år för Handelsbanken och var bland annat ansvarig för Cash Management tjänsterna. Sedan augusti 2015 jobbar Anna som vicekonsul på Honorära Generalkonsulatet här i Chicago. Hon är en nyfrälst Triatlon-tävlare och spelar fotboll. Några rundor golf med sin man hinner hon också med, och att ta med sonen (‘09) till skidbacken missar hon inte.

Annas engagemang i SWEA Chicago faller tillbaka till året hon flyttade hit och hon har varit engagerad i styrelsen under alla år. Roller hon besuttit är kassör, programansvarig samt PR- och annonsansvarig. Hon satt även som skattmästare under 2 år för SWEA International. Anna fortsätter nu sitt andra år som Webbansvarig.

sweachicagoweb(Replace this parenthesis with the @ sign)gmail.com