Network Menu

Styrelsen 2018

Ordförande:

Ariane Heffernan
chicago(Replace this parenthesis with the @ sign)swea.org

Ariane är född i Nässjö, Småland, och växte upp i trakterna där omkring. När hon var 19 år kändes Sverige alldeles för lugnt för henne, så hon begav sig till Chicago för nya äventyr. Ett år som AuPair, fyra år på college och sedan blev det giftemål och två barn (födda 04, 02).

Ariane har varit bosatt i Evanston de senaste 20 åren och arbetar nu som butiks¬chef för Trader Joe’s i olika förorter. Innan det var hon bagerska på en klubb i city under flera år.

På fritiden har Ariane fullt upp med barnens aktiviteter, matlagning och gör gärna så många utomhusaktiviteter som möjligt. Resor, korta som långa, är det bästa som finns tycker Ariane.

Ariane har tidigare varit med i programgruppen men är nu redo att kliva in i en större roll som ordförande i SWEA Chicago, en organisation hon värderar högt.

– – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – –

Vice Ordförande:

Malin Gunneberg
megunneberg(Replace this parenthesis with the @ sign)gmail.com

Malin flyttade från Uppsala till Chicago i januari 2012. Hon har även bott och arbetat två år i Tjeckien.
Hon är civilekonom från Handelshögskolan i Göteborg. Hon har arbetat på Pharmacia Upjohn som sedemera blev Abbot där hon senare fick erbjudande om en tjänst som Controller på ¬Abbott här i Chicago.

Malin ägnar gärna fritiden åt att träna då hon ofta tävlar i Triatlon, men gillar dessutom att resa, uppleva nya saker och platser.

Malin har stor erfarenhet av SWEA Chicago då hon suttit i både programgruppen och som kassör.

– – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – –

Sekreterare:

Veronika Fish
veronika.l.fish(Replace this parenthesis with the @ sign)gmail.com

Veronika flyttade först från Stockholm till Schweiz för att plugga Hotel Management. År 2012 fick hon en chans att göra praktik på ett hotel i ¬Chicago och under året i staterna träffade hon sin nuvarande man och bestämde sig för att stanna. Nu bor de i Evanston tillsammans med sina två små döttrar.

I nuläget är hon en ¬administrativ assistent, ¬samtidigt som hon pluggar färdigt för sin BBA examen.
På fritiden så gillar Veronika att spendera tid med familjen, resa och laga mat.

– – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – –

Kassör:

Lena Edstrom
SweaChicagoKassor(Replace this parenthesis with the @ sign)gmail.com

Lena är född i Norrköping men flyttade som 13-åring till Täby utanför Stockholm. Hon pluggade internationell ekonomi med tysk inriktning och tog magisterexamen 2003. Det var kärleken som tog henne till Chicago 2005. Här har hon jobbat som Marketing Manager för flera tyska företag. När hon inte tar hand om sina tvillingar Liam och Isabel (födda 2016), läser hon gärna böcker, påtar i trädgården, tränar, och lagar god mat.

Lena har tidigare varit med i styrelsen som Annons & PR-ansvarig.

– – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – –

Medlemsansvarig:

Anna Lemhag
SweaChicagoMedlemsansvarig(Replace this parenthesis with the @ sign)gmail.com

Anna är uppvuxen i Saxtorp utanför Landskrona och flyttade till USA 2012.
Hon har bott i Atlanta och Los Angeles ett år vardera, men sedan tre år tillbaka bor hon med sin man Tor och dotter Alice i Winnetka där de trivs väldigt bra. Hon tycker om att vara ute i naturen men allra helst på en hästrygg.

Anna var SWEA-medlem både i Atlanta och Los Angeles, och här i Chicago har hon suttit i program-gruppen under 2017.

– – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – –

 

PR- & Annonsansvarig:

Sandra Ortiz
PRsweaChicago(Replace this parenthesis with the @ sign)gmail.com

Sandra kommer närmast från Stockholm med sin man Rikard och sina två döttrar, Isabella och Elise. De har bott i Chicago (Winnetka) sedan sommaren 2016.

Sandra har jobbat med ekonomi och driver ett välgörenhetsprojekt som stöder skolbarn med böcker. Hon är även vidareutbildad inom projektledning på Northwestern University. Hon älskar god mat, resa och att skratta.

– – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – –

 

Programgruppen:

Anne Weidemanis-Mägi
SweaChicagoProgram(Replace this parenthesis with the @ sign)gmail.com

Anne har bott i USA i drygt 15 år och bor sedan 2012 i Winnetka tillsammans med man och tre barn.

Hon har doktorerat i marknadsföring vid Handelshögskolan i Stockholm och har under åren i USA undervisat på olika universitet. Sedan flytten till Chicago har hon en tjänst på University of Illinois at Chicago (UIC) där hon trivs väldigt bra, inte minst på grund av den internationella miljön med studenter och kollegor från hela världen.

På fritiden är det fullt upp med barnens aktiviteter. När tiden räcker till sjunger hon också i den svenska sånggruppen Merula.

– – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – –

Programgruppen:

Emma Bernqvist
SweaChicagoProgram(Replace this parenthesis with the @ sign)gmail.com

Emma flyttade till Hinsdale i augusti 2017 tillsammans med sin man och tre barn. De kommer närmast från München där de bott de senaste tre åren. De har också hunnit med att bo 2,5 år i Sao Paulo, Brasilien. I Sverige har de sin hemmabas i Stockholm.

Emma har arbetat med projekt både i översättnings- och revisionsbranschen. I München arbetade hon som modersmålslärare på den internationella skolan hennes barn gick. Där var hon även mycket engagerad i den svenska föreningen som fanns på skolan och var med och arrangerade allt från bokklubb till olika utflykter och adventstfika. Emma tycker bäst om att vara ute i naturen och älskar att läsa.

– – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – –

Programgruppen:

Lena Billgren
SweaChicagoProgram(Replace this parenthesis with the @ sign)gmail.com

Lena flyttade med sin man från Malmö till Chicago i februari 2017. Hon har för närvarande paus i arbetslivet efter mer än 20 år i chefs- och ledarpositioner och läser just nu distanskurser inom miljö- och energi.

Lena har ganska varierande intressen såsom golf, läsa böcker, promenera och jogga, gå på teater och bio, laga och äta mat, umgås, resa m.m. och är därför en bra tillgång i programgruppen.

– – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – –

 

Programgruppen:

Therese Sandholm
SweaChicagoProgram(Replace this parenthesis with the @ sign)gmail.com

Therese är född i Stockholm, uppvuxen i Umeå men sedan tillbakaflyttad till Stockholm där hon kommer från sist. I december 2016 flyttade hon till Hawthorn Woods med sin man, son och dotter samt två styvsöner
.
I Sverige arbetade Therese som barnskötare och studerade till förskollärare. Hon har arbetstillstånd här, men njuter just nu av att vara hemma där hon renoverar secondhand fynd, bakar, lagar mat, tränar, och utforskar allt som erbjuds i närområdet.

Therese har erfarenheter från föreningslivet via bl.a. CISV (Children’s International Summer Villages) där hon var bl.a. deltagare, ledare och stab på internationella barn- och ungdomsläger, samt hållit utbildningar och suttit som juniorledamot i Sverigestyrelsen.

Hon tycker SWEA verkar vara en aktiv, rolig och levande organisation med stor gemenskap och känner att det ska bli kul att engagera sig i programgruppen.

– – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – –

Redaktör:

Veronica Strandell
sweachicagoredaktionen(Replace this parenthesis with the @ sign)gmail.com

Veronica flyttade från Stockholm till Kansas City år 2000 och har bott i Chicago sedan 2012. Hon är grafisk designer i grunden, men vidareutbildade sig till inredningsdesigner under de första åren i USA. Under årens lopp har hon jobbat inom köksdesign och gör CAD ritningar, detta blandar hon med uppdrag inom grafisk design.

I nuläget frilansar hon hemifrån samt är i uppstart att börja samarbeta med Special Spaces som designar och förvandlar sovrum för kritiskt sjuka barn. Än så länge finns tid att även ta hand om man och döttrar, måla möbler, pyssla, renovera och ta hand om hushåll och gräsmatta.

Veronica satt i programgruppen under 2014 och var vice ordförande 2015-2017. Sedan 2014 har hon varit redaktör och formgivare för SWEA-bladet, och med start 2018 driver hon nu Onlinebladet som är den elektroniska varianten av SWEA-bladet.

– – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – –

Webansvarig:

Anna Engström Patel
sweachicagoweb(Replace this parenthesis with the @ sign)gmail.com

Anna lämnade Täby i Stockholm år 2000 för att flytta till Tyskland. Tre år senare gick flytten till New York och ytterligare fem år senare hamnade hon här i Chicago i slutet av 2008.

Anna jobbade under många år för Handelsbanken och var bland annat ansvarig för Cash Management tjänsterna. Sedan augusti 2015 jobbar Anna som vicekonsul på Honorära Generalkonsulatet här i Chicago. Hon är en nyfrälst Triatlon-tävlare och spelar fotboll. Några rundor golf med sin man hinner hon också med, och att ta med sonen (‘09) till skidbacken missar hon inte.

Annas engagemang i SWEA Chicago faller tillbaka till året hon flyttade hit och hon har varit engagerad i styrelsen under alla år. Roller hon besuttit är kassör, programansvarig samt PR- och annonsansvarig. Hon satt även som skattmästare under 2 år för SWEA International.