Network Menu

Styrelsen 2020

ORDFÖRANDE:
Ariane Heffernan ~ chicago(Replace this parenthesis with the @ sign)swea.org

Ariane är född i Nässjö, Småland, och växte upp i trakterna där omkring. När hon var 19 år kändes Sverige alldeles för lugnt för henne, så hon begav sig till Chicago för nya äventyr. Ett år som AuPair, fyra år på college och sedan blev det giftermål och två barn (födda 04, 02).

Ariane har varit bosatt i Evanston de senaste 20 åren och arbetar nu som butikschef för Trader Joe’s i olika förorter. Innan det var hon bagerska på en klubb i city under flera år. På fritiden har Ariane fullt upp med barnens aktiviteter, matlagning och gör gärna så många utomhusaktiviteter som möjligt. Resor, korta som långa, är det bästa som finns tycker Ariane.

Ariane har tidigare varit med i programgruppen men sitter nu sitt tredje år som ordförande i SWEA Chicago, en organisation hon värderar högt.

– – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – –

VICE ORDFÖRANDE:
Annika Valdiserri ~ avaldiserri(Replace this parenthesis with the @ sign)aol.com

Annika är uppvuxen söder om Göteborg. Hon träffade sin amerikanske man på Avenyn och flyttade till Chicago 1990 med jobb på Hyatt Hotels. Med Hyatt flyttade hon över till Regency production och jobbade inom eventmarketing i många år för både PGA golf, NBA och NFL. Tillsammans med Ken och deras två barn flyttade de tillbaka till Göteborg mellan 2003-2006 för att finnas till för familjen i Sverige.

2007 flyttade de tillbaka till Chicago och hamnade i Wilmette. Annika utbildade sig till mäklare och efter elva år inom branschen stortrivs hon fortfarande. Annika jobbar mest i de norra förorterna men även inne i Chicago, och hon har haft nöjet att hjälpa många nyinflyttade svenskar att komma till rätta i sina boenden.

På fritiden blir det yoga, film och resor. Annika hjälper även till med TEDxChicago och TEDxWomen som fokuserar på nya idéer och talanger. Nyligen flyttade hon och Ken till en lägenhet inne i Chicago. Eftersom barnen är boende/studerande i Indiana och Kalifornien är de nu redo för ett nytt kapitel. Annika har varit medlem i SWEA under många år och ser fram emot att fortsätta i rollen som vice ordförande.

– – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – –

SEKRETERARE:
Nina Pickup ~ ninapickup(Replace this parenthesis with the @ sign)gmail.com

Nina är uppvuxen i Karlstad. Hon träffade sin man Wayne när hon reste runt i Nya Zeealand och Australien år 2000. De har tre barn, Oliver, William , och Maya . Efter att ha flyttat mellan Sverige, Australien och Nya Zeeland de senaste 18 åren, är familjen nu bosatt i Evanston sedan juli 2018.

Fritiden spenderar Nina gärna med familjen, samt att springa och resa.Nina har inte varit medlem i SWEA tidigare men ser fram emot att gå med i styrelsen som sekreterare och träffa många trevliga tjejer

– – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – –

KASSÖR:
Lena Edstrom ~ SweaChicagoKassor(Replace this parenthesis with the @ sign)gmail.com

Lena är född i Norrköping men flyttade som trettonåring till Täby utanför Stockholm. Hon pluggade internationell ekonomi med tysk inriktning och tog magisterexamen 2003.

Det var kärleken som tog henne till Chicago 2005. Här har hon jobbat som Marketing Manager för flera tyska företag. När hon inte tar hand om sina tvillingar Liam och Isabel (födda 2016), läser hon gärna böcker, påtar i trädgården, tränar, och lagar god mat. Lena har tidigare också varit med i styrelsen som Annons & PR-ansvarig.

– – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – –

MEDLEMSANSVARIG:
Anna LemhagSweaChicagoMedlemsansvarig(Replace this parenthesis with the @ sign)gmail.com

Anna är uppvuxen i Saxtorp utanför Landskrona och flyttade till USA 2012. Hon har bott i Atlanta och Los Angeles ett år vardera, men sedan tre år tillbaka bor hon med sin man Tor och dotter Alice i Winnetka där de trivs väldigt bra. Hon tycker om att vara ute i naturen men allra helst på en hästrygg.

Anna var SWEA-medlem både i Atlanta och Los Angeles, och här i Chicago har hon tidigare suttit i program-gruppen under 2017.

– – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – –

PR- & ANNONSANSVARIG:
Maria LoewPRsweaChicago(Replace this parenthesis with the @ sign)gmail.com

Maria är uppvuxen i Jönköping och flyttade till USA för mer än 30 år sedan. Hon har mestadels bott i Chicago men även en kortare tid på både öst- och västkusten. I Delaware läste hon statskunskap och i New York hade hon ett spännande praktikjobb på Förenta Nationerna. Maria har arbetat som IT konsult på Exportrådet i både Chicago och Silicon Valley men är för närvarande kontors- och logistikansvarig på det relativt nyetablerade företaget Proxfinity.

Fritiden spenderar Maria gärna med familjen, simmar, reser och fixar i trädgården. Maria tyckte sitt första år i rollen som PR & Annonsansvarig var väldigt givande och ser fram emot nya bekantskaper och utmaningar under det kommande året.

– – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – –

WEBBANSVARIG:
Tora Liliedahl ~ tora(Replace this parenthesis with the @ sign)ownit.nu

Tora är uppväxt i Trelleborg, studerade till civilingenjör i Linköping och flyttade sedan till Stockholm där hon läste filmvetenskap innan hon startade karriären på Ericsson. Nu har hon alldeles nyligen flyttat till Naperville med man och en, och förhoppningsvis snart två döttrar. Den yngsta har just börjat highschool och den äldsta ska börja på college i höst.

Den senaste tiden har gått åt till alla praktiska detaljer kring flytten hit och vad framtiden har med sig vad gäller jobb och andra uppdrag är lite spännande ovisst. På fritiden blir det en hel del tv-tittande – Tora älskar tv-serier i allmänhet och relationsdramer i synnerhet – som det sedan skrivs om på TVdags och Tora on TV and Things. Och nu blir det ytterligare webbarbete för SWEA.

– – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – –

PROGRAMGRUPPEN:
Jenny Lyskawa ~ SweaChicagoProgram(Replace this parenthesis with the @ sign)gmail.com

Jenny är född och uppvuxen in Norrköping, men har bott i Chicago-området sedan 1995, då hon flyttade till USA som AuPair.  Efter AuPair året blev hon erbjuden ett fotbollsstipendium på St. Xavier University, där hon pluggade och spelade fotboll i 3 år innan hon tog sin Bachelor examen. Efter skolan jobbade hon på Fiserv i 5 år som Account Executive, men fortsatte studierna medan hon jobbade, och tog sin Magister Examen (MBA) några år senare.

Jenny bor i Naperville med sin man Dennis, barnen Jonathan (’07), Jessica (’10), och Jillian (’14); och deras svenska AuPair, Disa (19). Hon jobbar på U.S. Bank inom Cash Management området där hon är chef över ett team som ansvarar for försäljning av bank tjänster mot företag över hela landet.

På fritiden är det mest hockey som gäller, då alla tre barn spelar hockey. På somrarna tycker hon bäst om att spendera semestern i den svenska sommarstugan vid Bråviken nära Kolmårdens djurpark.

– – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – –

PROGRAMGRUPPEN:
Åsa Mattsson ~ SweaChicagoProgram(Replace this parenthesis with the @ sign)gmail.com

Åsa är uppvuxen i Småland och flyttade därefter till Uppsala där hon studerade till grundskollärare. Åsa är gift med Rikard och tillammans har de tre barn, Hugo, Otto och Vera. Närmast kommer de från Enhörna utanför Södertälje och flyttade till Naperville i augusti 2018. Detta är familjens andra omgång till USA efter att ha bott i Columbus, Indiana mellan 2005 och 2007.

I Sverige jobbade Åsa som speciallärare samtidigt som hon studerade Stockholms Universitet. Under de senaste året i Chicago har Åsa varit sysselsatt med att utforska staden, hjälpt barnen att anpassa sig samt pluggat en kurs på speciallärarutbildningen.

Barnens aktiviteter står i fokus, men några saker som hon uppskattar är att upptäcka nya platser och olika aktiviteter, resa och gå på olika evenemang inom många varierande områden. Även idrottsintresset är stort och det gäller både egen träning och gå på olika sportevent. Hon tycker om att umgås med människor, laga och äta mat, bjuda hem vänner och prova olika restauranger. Med alla dessa intressen är Åsa som klippt och skuren för programgruppen.

– – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – –

PROGRAMGRUPPEN:
Camilla Bjersér ~ SweaChicagoProgram(Replace this parenthesis with the @ sign)gmail.com

Camilla har precis flyttat med sin man Christian och katten Leo till Naperville från Lidingö utanför Stockholm. Tillsammans har de två barn, där Amanda (21) studerar vid Uppsala Universitet, och Alexander (19) läser sitt andra IB-år på internatskola i Connecticut.

Camilla har framför allt jobbat i resebranschen i Sverige, samt med företagskonferenser, events och kongresser i Sverige och världen. Just nu väntar hon på sitt arbetstillstånd här i USA. Föreningslivet för barnens sportsliga engagemang har också varit en stor del i livet, både ideellt men även professionellt. En gång i tiden var hon utbytesstudent i Pennsylvania och i 20-årsåldern jobbade hon på en country club i Texas, där svenska (SWEA) vänner bodde.

Camillas stora intresse är naturligtvis att resa och upptäcka världen, men att umgås med barn och vänner, nya som gamla, träna och påta i trädgården är andra viktiga intressen, därmed blir Camilla en utmärkt tillgång i programgruppen.

– – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – –

PROGRAMGRUPPEN:
Jeanette Saari Norlock ~ SweaChicagoProgram(Replace this parenthesis with the @ sign)gmail.com

Jeanette är född och uppvuxen i Stockholm med finska rötter och flyttade till Chicago 1997. Efter 17 år i Milwaukee där hon startade och drev en daghemsverksamhet är hon tillbaka i Chicago och bor i Park Ridge.

Familjen i Stockholm var i restaurangbranschen och där föddes intresset för matlagning tidigt. En hobby som så småningom resulterade i catering till både företag och privatpersoner. Andra intressen är design och inredning och hon har freelansat som stylist för en fotograf.

Fritiden spenderar Jeanette helst med familj och vänner, resor, promenader och cykling, matlagning och treasure hunting. Med barnen i college och skola spenderar hon sin vardag i trädgården och med renovering av möbler och är nu redo att engagera sig i programgruppens arbete.

– – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – –

PROGRAMGRUPPEN:
Anneli Clarke ~ SweaChicagoProgram(Replace this parenthesis with the @ sign)gmail.com

Anneli Clarke växte upp i Göteborg och Stenungsund på västkusten. Hon träffade sin man George i Sverige genom jobb och flyttlasset bar iväg till Chicago på sena 80-talet. Tillsammans har de fyra barn i åldrarna 18 till 30. De bor sedan 24 år tillbaka i Wilmette.

Anneli jobbar deltid på ett mindre kontor med allehanda uppgifter. Utöver det blir det långa promenader med hunden Neville. Hon tycker också om att läsa, umgås med familj och vänner samt resor. Anneli är medlem i SWEA sedan många år tillbaka men det här blir första året i styrelsen. Hon ser fram emot att hoppa in i programgruppen och ser det som en spännande och rolig utmaning.