Network Menu

Styrelsen 2021

ORDFÖRANDE:
Ariane Heffernan ~ chicago(Replace this parenthesis with the @ sign)swea.org

Ariane är född i Nässjö, Småland, och växte upp i trakterna där omkring. När hon var 19 år kändes Sverige alldeles för lugnt för henne, så hon begav sig till Chicago för nya äventyr. Ett år som AuPair, fyra år på college och sedan blev det giftermål och två barn (födda 2004 och 2002).

Ariane har varit bosatt i Evanston de senaste 20 åren och arbetar nu som butikschef för Trader Joe’s i olika förorter. Innan det var hon bagerska på en klubb i city under flera år. På fritiden har Ariane fullt upp med barnens aktiviteter, matlagning och gör gärna så många utomhusaktiviteter som möjligt. Resor, korta som långa, är det bästa som finns tycker Ariane.

Ariane har tidigare varit med i programgruppen men sitter nu sitt tredje år som ordförande i SWEA Chicago, en organisation hon värderar högt.

– – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – –

VICE ORDFÖRANDE och PROGRAMGRUPP:
Jeanette Saari Norlock ~ SweaChicagoProgram(Replace this parenthesis with the @ sign)gmail.com

Jeanette är född och uppvuxen i Stockholm med finska rötter och flyttade till Chicago 1997. Efter 17 år i Milwaukee där hon startade och drev en daghemsverksamhet är hon tillbaka i Chicago och bor i Park Ridge.

Familjen i Stockholm var i restaurangbranschen och där föddes intresset för matlagning tidigt. En hobby som så småningom resulterade i catering till både företag och privatpersoner. Andra intressen är design och inredning och hon har freelansat som stylist för en fotograf.

Fritiden spenderar Jeanette helst med familj och vänner, resor, promenader och cykling, matlagning och treasure hunting. Med barnen i college och skola spenderar hon sin vardag i trädgården och med renovering av möbler och är nu redo att engagera sig i programgruppens arbete.

– – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – –

SEKRETERARE:
Nina Pickup ~ ninapickup(Replace this parenthesis with the @ sign)gmail.com

Nina är uppvuxen i Karlstad. Hon träffade sin man Wayne när hon reste runt i Nya Zeealand och Australien år 2000. De har tre barn, Oliver, William , och Maya . Efter att ha flyttat mellan Sverige, Australien och Nya Zeeland de senaste 18 åren, är familjen nu bosatt i Evanston sedan juli 2018.

Fritiden spenderar Nina gärna med familjen, samt att springa och resa.Nina har inte varit medlem i SWEA tidigare men ser fram emot att gå med i styrelsen som sekreterare och träffa många trevliga tjejer.

– – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – –

KASSÖR:
Lena Edstrom ~ SweaChicagoKassor(Replace this parenthesis with the @ sign)gmail.com

Lena är född i Norrköping men flyttade som trettonåring till Täby utanför Stockholm. Hon pluggade internationell ekonomi med tysk inriktning och tog magisterexamen 2003.

Det var kärleken som tog henne till Chicago 2005. Här har hon jobbat som Marketing Manager för flera tyska företag. När hon inte tar hand om sina tvillingar Liam och Isabel (födda 2016), läser hon gärna böcker, påtar i trädgården, tränar, och lagar god mat. Lena har tidigare också varit med i styrelsen som Annons & PR-ansvarig.

– – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – –

MEDLEMSANSVARIG:
Anna LemhagSweaChicagoMedlemsansvarig(Replace this parenthesis with the @ sign)gmail.com

Anna är uppvuxen i Saxtorp utanför Landskrona och flyttade till USA 2012. Hon har bott i Atlanta och Los Angeles ett år vardera, men sedan tre år tillbaka bor hon med sin man Tor och dotter Alice i Winnetka där de trivs väldigt bra. Hon tycker om att vara ute i naturen men allra helst på en hästrygg.

Anna var SWEA-medlem både i Atlanta och Los Angeles, och här i Chicago har hon tidigare suttit i program-gruppen under 2017.

– – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – –

PR- & ANNONSANSVARIG:
Anna WramnerPRsweaChicago(Replace this parenthesis with the @ sign)gmail.com

Anna är statsvetare från Stockholm och har arbetat som skribent, frilansjournalist och kommunikatör i tjugofem år. Hon har tidigare bott i Bryssel, Paris och Bordeaux, men flyttade 2014 till USA och Chicago med maken Johan och deras två söner Eric, född 2009, och Axel, född 2011.

Familjen bor i Lincoln Park och trivs jättebra. De har under sina år i USA försökt resa, se och uppleva så mycket som möjligt av landet, men tillbringar alltid somrarna i Sverige på sitt älskade Saltkråkan, eller Norröra, som ön egentligen heter, i Stockholms skärgård. Anna ser fram emot att sitta i styrelsen och ta sig an rollen som PR- och annonsansvarig.

– – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – –

WEBBANSVARIG:
Tora Liliedahl ~ tora(Replace this parenthesis with the @ sign)ownit.nu

Tora är uppväxt i Trelleborg, studerade till civilingenjör i Linköping och flyttade sedan till Stockholm där hon läste filmvetenskap innan hon startade karriären på Ericsson. Nu bor hon i Naperville med maken som jobbar här och yngsta dottern som går på highschool, medan den äldsta är kvar hemma i Stockholm där hon studerar.

Här i Naperville får framtiden utvisa om det blir något jobb här eller inte. I vilket kommer det skrivas en del på egna bloggen och instagram-kontot Tora on TV and Things och TVdags – Tora älskar tv-serier i allmänhet och relationsdramer i synnerhet, om vilka hon gärna skriver, och blir det fortsatt webbuppdateringar för SWEA.

– – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – –

PROGRAMGRUPPEN:
Farida Saiduddin ~ SweaChicagoProgram(Replace this parenthesis with the @ sign)gmail.com

Farida flyttade till USA 2004 och bor väster om Chicago i förorten Woodridge tillsammans med sin man och fyraåriga son. Hon har länge varit medlem i SWEA och tycker att det underlättar när hemlängtan blir outhärdligt.

Farida var för några år sedan sekreterare i SWEA Chicago, men nu hoppar hon in i programgruppen och tycker det ska bli rolig och utmanande att hitta på intressanta program i pandemitider när det krävs lite extra kreativitet.

– – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – –

PROGRAMGRUPPEN:
Anneli Clarke ~ SweaChicagoProgram(Replace this parenthesis with the @ sign)gmail.com

Anneli Clarke växte upp i Göteborg och Stenungsund på västkusten. Hon träffade sin man George i Sverige genom jobb och flyttlasset bar iväg till Chicago på sena 80-talet. Tillsammans har de fyra barn i åldrarna 18 till 30. De bor sedan 24 år tillbaka i Wilmette.

Anneli jobbar deltid på ett mindre kontor med allehanda uppgifter. Utöver det blir det långa promenader med hunden Neville. Hon tycker också om att läsa, umgås med familj och vänner samt resor. Anneli är medlem i SWEA sedan många år tillbaka men det här blir första året i styrelsen. Hon ser fram emot att hoppa in i programgruppen och ser det som en spännande och rolig utmaning.

– – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – –