Network Menu

Styrelsen 2019

ORDFÖRANDE:
Ariane Heffernan ~ chicago(Replace this parenthesis with the @ sign)swea.org

Ariane är född i Nässjö, Småland, och växte upp i trakterna där omkring. När hon var 19 år kändes Sverige alldeles för lugnt för henne, så hon begav sig till Chicago för nya äventyr. Ett år som AuPair, fyra år på college och sedan blev det giftermål och två barn (födda 04, 02).

Ariane har varit bosatt i Evanston de senaste 20 åren och arbetar nu som butikschef för Trader Joe’s i olika förorter. Innan det var hon bagerska på en klubb i city under flera år.

På fritiden har Ariane fullt upp med barnens aktiviteter, matlagning och gör gärna så många utomhusaktiviteter som möjligt. Resor, korta som långa, är det bästa som finns tycker Ariane.

Ariane har tidigare varit med i programgruppen men sitter nu sitt andra år som ordförande i SWEA Chicago, en organisation hon värderar högt.

– – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – –

VICE ORDFÖRANDE:
Annika Valdiserri ~ avaldiserri(Replace this parenthesis with the @ sign)aol.com

Annika är uppvuxen söder om Göteborg. Hon träffade sin amerikanske man på Avenyn och flyttade till Chicago 1990 med jobb på Hyatt Hotels. Med Hyatt flyttade hon över till Regency production och jobbade inom eventmarketing i många år för både PGA golf, NBA och NFL. Tillsammans med Ken och deras två barn flyttade de tillbaka till Göteborg mellan 2003-2006 för att finnas till för familjen i Sverige.

2007 flyttade de tillbaka till Chicago och hamnade i Wilmette. Annika utbildade sig till mäklare och efter elva år inom branschen stortrivs hon fortfarande. Annika jobbar mest i de norra förorterna men även inne i Chicago, och hon har haft nöjet att hjälpa många nyinflyttade svenskar att komma till rätta i sina boenden.

På fritiden blir det yoga, film och resor. Annika hjälper även till med TEDxChicago och TEDxWomen som fokuserar på nya idéer och talanger. Nyligen flyttade hon och Ken till en lägenhet inne i Chicago. Eftersom barnen är boende/studerande i Indiana och Kalifornien är de nu redo för ett nytt kapitel. Annika har varit medlem i SWEA under många år och ser fram emot att sätta sig in i rollen som vice ordförande.

– – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – –

SEKRETERARE:
Dilma Richardson ~ dilmarichardson(Replace this parenthesis with the @ sign)aol.com

Som tioåring flyttade Dilma till Sverige från Kap Verde öarna. Hon växte upp i Göteborg där hennes familj och släkt fortfarande bor. Dilma bestämde sig för att plugga på universitet i USA och har bott i Chicago trakten i snart 14 år. Sonen Oliver (’08) håller henne väldigt sysselsatt med olika aktiviteter och sport. De gillar att resa tillsammans och åker hem till Sverige så ofta de kan.

Dilma jobbar som projektledare för American Standard och Grohe sedan 6 år tillbaka. Det var ett tag sedan Dilma var medlem i SWEA, men nu är hon glad att vara tillbaka och ser fram emot att ta på sig rollen som sekreterare.

– – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – –

KASSÖR:
Lena Edstrom ~ SweaChicagoKassor(Replace this parenthesis with the @ sign)gmail.com

Lena är född i Norrköping men flyttade som trettonåring till Täby utanför Stockholm. Hon pluggade internationell ekonomi med tysk inriktning och tog magisterexamen 2003.

Det var kärleken som tog henne till Chicago 2005. Här har hon jobbat som Marketing Manager för flera tyska företag. När hon inte tar hand om sina tvillingar Liam och Isabel (födda 2016), läser hon gärna böcker, påtar i trädgården, tränar, och lagar god mat.

Lena har tidigare varit med i styrelsen som Annons & PR-ansvarig.

– – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – –

MEDLEMSANSVARIG:
Anna LemhagSweaChicagoMedlemsansvarig(Replace this parenthesis with the @ sign)gmail.com

Anna är uppvuxen i Saxtorp utanför Landskrona och flyttade till USA 2012. Hon har bott i Atlanta och Los Angeles ett år vardera, men sedan tre år tillbaka bor hon med sin man Tor och dotter Alice i Winnetka där de trivs väldigt bra. Hon tycker om att vara ute i naturen men allra helst på en hästrygg.

Anna var SWEA-medlem både i Atlanta och Los Angeles, och här i Chicago har hon suttit i program-gruppen under 2017.

– – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – –

PR- & ANNONSANSVARIG:
Maria LoewPRsweaChicago(Replace this parenthesis with the @ sign)gmail.com

Maria är uppvuxen i Jönköping och flyttade till USA för mer än 30 år sedan. Hon har mestadels bott i Chicago men även en kortare tid på både öst- och västkusten. I Delaware läste hon statskunskap och i New York hade hon ett spännande praktikjobb på Förenta Nationerna. Maria har arbetat som IT konsult på Exportrådet i både Chicago och Silicon Valley men är för närvarande kontors- och logistikansvarig på det relativt nyetablerade företaget Proxfinity.

Fritiden spenderar Maria gärna med familjen, simmar, reser och fixar i trädgården. Maria tycker det ska bli väldigt spännande att komma in i rollen som PR- och Annonsansvarig.

– – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – –

Programgruppen:
Emma Bernqvist ~ SweaChicagoProgram(Replace this parenthesis with the @ sign)gmail.com

Emma flyttade till Hinsdale i augusti 2017 tillsammans med sin man och tre barn. De kommer närmast från München där de bott de senaste tre åren. De har också hunnit med att bo 2,5 år i Sao Paulo, Brasilien. I Sverige har de sin hemmabas i Stockholm.

Emma har arbetat med projekt både i översättnings- och revisionsbranschen. I München arbetade hon som modersmålslärare på den internationella skolan hennes barn gick. Där var hon även mycket engagerad i den svenska föreningen som fanns på skolan och var med och arrangerade allt från bokklubb till olika utflykter och adventsfika. Emma tycker bäst om att vara ute i naturen och älskar att läsa.

– – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – –

PROGRAMGRUPPEN:
Lena Billgren ~ SweaChicagoProgram(Replace this parenthesis with the @ sign)gmail.com

Lena flyttade med sin man från Malmö till Chicago i februari 2017. Hon har för närvarande paus i arbetslivet efter mer än 20 år i chefs- och ledarpositioner och läser just nu distanskurser inom miljö- och energi.

Lena har ganska varierande intressen såsom golf, läsa böcker, promenera och jogga, gå på teater och bio, laga och äta mat, umgås, resa m.m. och är därför en bra tillgång i programgruppen.

– – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – –

PROGRAMGRUPPEN:
Therese Sandholm ~ SweaChicagoProgram(Replace this parenthesis with the @ sign)gmail.com

Therese är född i Stockholm, uppvuxen i Umeå men sedan tillbakaflyttad till Stockholm där hon kommer från sist. I december 2016 flyttade hon till Hawthorn Woods med sin man, son och dotter samt två styvsöner.

I Sverige arbetade Therese som barnskötare och studerade till förskollärare. Hon har arbetstillstånd här, men njuter just nu av att vara hemma där hon renoverar secondhand fynd, bakar, lagar mat, tränar, och utforskar allt som erbjuds i närområdet.

Therese har erfarenheter från föreningslivet via bl.a. CISV (Children’s International Summer Villages) där hon var bl.a. deltagare, ledare och stab på internationella barn- och ungdomsläger, samt hållit utbildningar och suttit som juniorledamot i Sverigestyrelsen.

Hon tycker SWEA verkar vara en aktiv, rolig och levande organisation med stor gemenskap och känner att det ska bli kul att engagera sig i programgruppen.

– – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – –

PROGRAMGRUPPEN:
Jenny Lyskawa ~ SweaChicagoProgram(Replace this parenthesis with the @ sign)gmail.com

Jenny är född och uppvuxen in Norrköping, men har bott i Chicago-området sedan 1995, då hon flyttade till USA som AuPair.  Efter AuPair året blev hon erbjuden ett fotbollsstipendium på St. Xavier University, där hon pluggade och spelade fotboll i 3 år innan hon tog sin Bachelor examen. Efter skolan jobbade hon på Fiserv i 5 år som Account Executive, men fortsatte studierna medan hon jobbade, och tog sin Magister Examen (MBA) några år senare.

Jenny bor i Naperville med sin man Dennis, barnen Jonathan (’07), Jessica (’10), och Jillian (’14); och deras svenska AuPair, Disa (19). Hon jobbar på U.S. Bank inom Cash Management området där hon är chef över ett team som ansvarar for försäljning av bank tjänster mot företag över hela landet.

På fritiden är det mest hockey som gäller, då alla tre barn spelar hockey. På somrarna tycker hon bäst om att spendera semestern i den svenska sommarstugan vid Bråviken nära Kolmårdens djurpark.

– – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – –

PROGRAMGRUPPEN:
Isabelle Kåge ~ SweaChicagoProgram(Replace this parenthesis with the @ sign)gmail.com

Isabelles vändor mellan Sverige och USA har varit många och vägen till Chicago krokig. Född i Lund, men flyttade vid 9-års ålder med föräldrarna till Salt Lake City, Utah, där de spenderade 10 år innan det var dags att flytta tillbaka till Sverige. Väl tillbaka blev det Uppsala Universitet och en kandidatexamen i media- och kommunikationsvetenskap. Isabelle begav sig ut i arbetslivet och flyttlasset gick till Stockholm.

Efter ett antal år i Stockholm började Isabelle återigen bli nyfiken på USA i allmänhet, och New York i synnerhet. I början på 2017 begav hon sig till storstädernas storstad – bodde i Brooklyn och arbetade i Manhattan. Kärleken slog till och maj 2018 flyttade Isabelle med sin pojkvän till hans hemstad Chicago.

Isabelle bor nu i Hyde Park med sin sambo och två karismatiska katter. Hon jobbar i River North på en marknadsresearch byrå och spenderar dagarna med att intervjua människor och analysera kulturella trender för att informera produktutveckling, varumärkesstrategi och innovation.

Isabelle var med i SWEA under tiden i New York och uppskattade de olika aktiviteterna och möjligheten att få kontakt med andra svenskar. Hon ser fram emot att vara med även i Chicago och påverka våra program och event!

– – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – –

PROGRAMGRUPPEN:
Maria Rangedahl ~ SweaChicagoProgram(Replace this parenthesis with the @ sign)gmail.com

Maria är uppvuxen i en förort utanför Göteborg. Hon jobbade som ekonomiassistent innan hon flyttade till Dallas 2006 med sin man och två barn. Där jobbade hon på International Academy Of North Texas. Maria var aktiv medlem i SWEA Dallas och tyckte speciellt om att göra skillnad när de hjälpte hemlösa eller kvinnor som flytt från destruktiva förhållanden. Hon älskar att umgås med sin familj, läsa böcker och laga mat. Maria flyttade till Lake Zurich i Mars 2018.

– – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – –