Chicago

Kontakta oss

Är du nyfiken på SWEA Chicago, vill annonsera eller sponsra oss eller har andra frågor, tveka då inte att kontakta någon av oss i styrelsen.

Styrelsen chicago

Här hittar du alla som sitter med i årets styrelse.

Jenny Lyskawa

Ordförande

Jenny är född och uppvuxen i Norrköping och kom till
Chicago 1995 som au pair. Dörefter flyttade Jenny tillbaka till Sverige för studier på Linköpings Universitet. När hon fick chansen till ett
fotbollsstipendium i USA flyttade hon tillbaka till Chicago och fortsatte sina universitetsstudier där. Efter examen jobbade hon som Account Executive på Fiserv fram till 2005, och kom sedan in
i bankvärlden.

2021 tog Jenny ett sabbatsår och flyttade till Sverige med sina två döttrar. Hon är nu tillbaka i USA igen och leder ett Sales Enablement team på Bank of Montreal. Jenny har varit engagerad inom SWEA i flera år, först i programgruppen i SWEA Chicago, och under de senaste två åren har hon lett SWEA Internationals Webbinariegrupp som producerar de webbinarier ni
ser på SWEA Internationals webbsida.

Jenny bor i Naperville,med sin man Dennis, och deras tre barn. På fritiden är det mest hockey som gäller då alla 3 barnen spelar hockey. Jenny ser fram emot att återigen kunna engagera sig på lokal nivå inom SWEA
genom sitt oförandeskap.

chicago@swea.org

 

Jeanette Saari Norlock

Vice Ordförande

Jeanette är född och uppvuxen i Stockholm. Hon träffade sin amerikanska man, från Chicago, 1993 och i slutet på -97 byttes  lägenheten på Birkagatan mot en Three Flat vid Wrigley Field och så småningom vidare mot Milwaukee. Numera tillbaka i Chicago området med två av tre barn boende hemma.

Dagarna ägnas åt familjen, både den yngre och äldre generationen, hus och trädgård.
Linjen mellan jobb och hobby är suddig när passionen är att designa och skapa nytt av gammalt med renovering av både hus, trädgård och möbler.

Detta är Jeanettes tredje omgång i SWEA Chicagos styrelsen.

Chicago.VP@swea.org

Therese Sandholm

Medlemsansvarig

Therese är född i Stockholm men uppvuxen
i Luleå och Umeå. I 20 årsåldern bosatte
hon sig i Stockholm igen där hon blev kvar
tills 2016 då hennes mans jobb ledde till flytt
till USA. Nu bor de i Third Lake, med tre
hemmaboende tonåringar och en på college
i Indiana.
Therese arbetar för ett management foretag
med bland annat fakturahantering, HR och
företags administration.
Fritiden fylls av olika aktiviteter med man
och barn, renovering av huset, sport,
matlagning och bakning.

chicago.medlem@swea.org

Lena Quist

Program

Lena är född i Mölndal utanför Göteborg men kallar Chicago, sedan 9 år tillbaka, sitt nya hem. Hon bor med sin man och två söner i Lincoln Park. Lena arbetar som mäklare. På fritiden umgås hon gärna med vänner, promenerar och dricker kaffe! Lena värderar SWEA och deras arbete och ser fram emot att göra sin andra omgång i styrelsen.

chicago.program@swea.org

Annica Voneche

Sekreterare

Annica är från Lerum utanför Göteborg, och kom till Chicago för att läsa en doktorandutbildning på Northwestern. Efter examen flyttade hon till Paris, och senare Boston, innan hon hittade tillbaka till Evanston där hon nu bor med sin belgiska man och två barn. Hon jobbar med att designa utbildningsprogram.

Annica är intresserad av att odla tomater, dreja, läsa, och gå på teater och museum.

Det är första gången hon är med i styrelsen.

chicago.program@swea.org

Liselotte Gustafsson

Program

Lotta är från Södertälje och flyttade hit till Chicago i mars 2023 tillsammans med sin man, pga hans arbete. De bor nu centralt inne i Chicago och vänjer sig vid sitt nya liv i en storstad. I Södertälje har de kvar sitt hus så att de kan åka hem ibland till sina vuxna söner som bor i huset.

I Sverige har Lotta arbetat många år med barn. Först på förskola och sen efter sin lärarutbildning som lärare på lågstadiet. På fritiden tycker hon om att vara ute i skogen och gå promenader, åka längdskidor och plocka bär och svamp. Lotta tycker även om att läsa, baka och laga mat, vilket det finns mycket tid för här.

SWEA har varit bra för att hitta nya vänner här och för att kunna få hjälp med olika saker i ett nytt land.

chicago.program@swea.org

Sandra Wedén

Program

Jag är uppvuxen i Örebro och har senaste åren jobbat som sektionschef på en statlig myndighet, innan mannens jobb förde familjen till Chicago för sex månader sedan. Vi bor i Libertyville, som är en liten ort norr om Chicago.

På fritiden reser vi mycket med sönerna som spelar fotboll i travelteam. Det passar familjen bra eftersom största intresset är att resa. Andra intressen är yoga, golf och allt som har med mat att göra (laga, plocka, fundera ut menyer och äta).

Jag visste redan innan flytten att SWEA är rätt för mig och det känns naturligt att få vara en del av en välfungerande styrelse med otroligt mycket driv!

chicago.program@swea.org

Anna Engström Patel

Webansvarig

Anna är uppvuxen i Täby och efter några år i Stockholm så blev det flytt till Frankfurt och sedan vidare till New York. Hon bor sedan 2009 i South Loop, ett familjevänligt område inne i Chicago.

På fritiden hejar hon gärna på sin son när han spelar fotboll och basket. Hon springer gärna längs Lake Michigan eller svingar golfklubban under en golfrunda med familj eller vänner.

Detta är Annas andra omgång i styrelsen och hon har tidigare även varit Skattmästare för SWEA International.

chicago.webbit@swea.org

Helene Morrow

Program

Jag heter Helene Morrow. Jag och min man flyttade
till Chicago för snart två år sedan, efter många år i
olika länder. Vi har två vuxna barn, ett i Sverige, ett
här i Chicago. Jag är utbildad språklärare, men har
lämnat skolvärlden bakom mig. Emellanåt frilansar
jag dock som privatlärare.

Jag har tidigare varit aktiv i SWEA Tokyo och i
SWEA Seoul och uppskattar verkligen att vara en
del av SWEA-gemenskapen igen här i Chicago.

chicago.program@swea.org

Eva Selstam Heilman

PR Ansvarig

Eva kom till Chicago i december 1986, efter en civ ing examen i Lund. Hon växte upp i Trollhättan, och jobbade ett år på Volvo i Göteborg. Innan barnen kom jobbade hon på Swedish Trade Promotion som då delade lokaler med Exportrådet.

Hon har fyra vuxna barn och två vuxna bonus söner, 6 barnbarn men hinner spela Pickle ball ofta och delar fritiden mellan SWEA, en International Club styrelse och voluntärarbete i en lokal Fair Trade affär.

chicago.pr@swea.org


Följ oss gärna på sociala medier!

Kontakta swea intl.

Har du frågor gällande vår organisation på ett globalt plan?